Back To Top

Ostale ponude

  /    /  Ostale ponude

Paintball klub “Borac”

Adrenalinska zabava prilagođena za sve. Potpuno bezbjedna. Igra se u opremi sa puškama na boju. Onaj koji je pogođen kuglicom boje je obilježen i izlazi.
U 15-estak kratkih godina paintball je postao prepoznat kao najuzbudljivija anti stres igra. Igraju ga milioni žena i muškaraca svih godista i različitih životnih stilova. Ova igra gradi karakter osobe koja ga igra i jača njegovo samopouzdanje te ističe vještinu taktičkog razmišljanja. Kao timski sport jača i gradi tim te razvija liderske vještine svih ucesnika. Pobjednika u ovoj igri ne određuje snaga već odlučnost, inteligencija i sposobnost brzog rasuđivanja.
Zbog navedenog, paintball je postao najtraženija korporativna igra u tzv. team building mainifestacijama. Mnoge firme koriste ga kako bi pomogle svojim zaposlenicima da se relaksiraju od svakodnevnog stresa uzrokovanog napornim radom, međusobno se upoznaju te unaprijede timski duh koji se sa paintball terena može lako prenijeti i u poslovno okruženje te tako značajno unaprijediti poslovanje firme. Dokazano je da je team nakon kvalitetnog team buildinga još jači, povezaniji i spremniji baciti se na nove radne pobjede.
Paintball je sport u kojem se takmice dva tima pri cemu se koriste markerima tj. oružjem čije punjenje su kuglice s bojom. One pri brzini od 90 m/s mogu markirati, pogoditi protivnika koji tada biva izbačen iz igre.
Igrač se smatra markiranim čak i onda kada je kuglica markirala njegovu pušku ili dio zaštitne opreme. Paintball je adrenalinska, a ne ratna igra te se na nju ratna pravila ne primjenjuju.
Zaštine maske, pancirke, zaštite za vrat te rukavice i kombinezoni štite igrače od boje, a i od udarca kuglice. Zbog sigurnosti igrača, skidanje zaštitne maske za vrijeme igre kažnjava se isključivanjem prekršitelja iz igre te se smatra ozbiljnom povredom pravila.
S obzirom da igrači tokom igre ne dolaze u direktan fizički kontakt, opasnost od povreda je izuzetno niska. Statistike govore u prilog tome da je mogućnost ozljeda manja pri igranju paintballa nego kod ostalih sportova kao što su npr.: golf, trčanje, tenis, plivanje itd.
Zbog navedenog vjerujemo da će paintball postati i vaš omiljen sport.
Pridružite nam se!

Ostalo

30KM

Ponuda:

Cijena 30KM

200kuglica

KONTAKTIRAJ NAS

Zahvaljujući našim partnerima, imamo mogućnost da organizujemo i biciklizam, planinarenje, prenoćište sa ili bez doručka.

+387 65 614 592
vrbas.rafting@yahoo.com
Banja Luka, 78000 Uroša Drenovića 129